Корисні властивості грибів: лікарка розповіла, кому можна їх їсти

Здоров'я / Їжа
1 018
0
Корисні властивості грибів: лікарка розповіла, кому можна їх їсти


Гриби мають низку корисних властивостей: від боротьби із запаленням до підтримки здоров'я кишківника, забезпечуючи організм вітамінами та мінералами.

Докторка медицини, неврологиня й експертка в галузі здоров'я мозку Гайді Моавад описала в статті для Verywellhealth всі головні переваги від вживання грибів.



1. Бореться із запаленням

Гриби мають протизапальну дію, що може знизити ризик і тяжкість запальних захворювань.

Гриби містять кілька різних біоактивних метаболітів - речовин, що виробляються в процесі травлення. Саме вони відповідають за протизапальну дію грибів.

2. Містить антиоксиданти

Гриби є джерелом природних антиоксидантів. Зокрема, різні компоненти та побічні продукти грибів чинять антиоксидантну дію на організм.

3. Сприяє зниженню рівня холестерину

Вживання в їжу грибів сприяє зниженню рівня холестерину та ліпідів (жирів).

Хімічні компоненти різних видів грибів можуть зв'язуватися з жиром і холестерином, виводячи їх з організму, а грибні ферменти можуть знижувати рівень холестерину в крові, розщеплюючи шкідливі жири.

4. Сприяє здоров'ю кишківника

Гриби містять клітковину і бета-глюкани, корисні для здоров'я кишківника. Ці компоненти сприяють травленню і можуть також запобігати закрепам.

5. Контролює артеріальний тиск

Гриби вважаються дієтичним антигіпертензивним засобом, оскільки вони багаті на сполуки, що знижують артеріальний тиск: ергостеролом, поліфенолами, терпенами, терпеноїдами, полісахаридами та білками.

6. Мають противірусні та антибактеріальні властивості

Дослідження засвідчили, що гриби можуть зміцнювати імунну систему і виявляти антимікробні властивості, які допомагають захищати від різних інфекційних захворювань. Деякі з цих антимікробних ефектів можуть бути зумовлені поживними речовинами, що містяться в грибах. Також передбачається, що гриби містять хімічні речовини, здатні пригнічувати ріст мікроорганізмів.

7. Безпечні для діабетиків

У грибах дуже низький вміст глюкози та інших цукрів. Це корисна та ситна їжа, яка не спричиняє швидкого підвищення рівня цукру в крові.

Крім того, дослідження показують, що гриби можуть знижувати рівень глюкози в крові та збільшувати вироблення інсуліну в деяких людей.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Івасюк та Кузнєцова – на Театральній площі: у Чернівцях відтворили перше виконання «Червоної рути»
6 769
Назвали десятку шкіл Буковини, де учні склали НМТ на найвищі бали
6 483
Через затори і нові дорожні знаки: чому перенесли зупинки у Чернівцях
5 782
Роздають сміттєві контейнери: хто з чернівчан може їх отримати безкоштовно
5 314
"Був добрим і відкритим": на війні загинув воїн з Буковини Василь Гулей
4 062
"Був прихильним до людей": у Чернівцях попрощалися з журналістом і письменником Анатолієм Томківим
3 779
«Був опорою, підтримкою, всім». У Чернівцях попрощалися із воїном Тарасом Винником
3 736
«Циркуль, ти назавжди в наших серцях»: бійці буковинської тероборони – про побратима Віктора Цироніна
3 633
Коли настане зима у цьому році і якою вона буде: неочікуваний прогноз кліматолога
3 560
«Спокійно в нас не буває ніколи»: до дитячої лікарні щодня потрапляють діти через ДТП, падіння, удари
3 398


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.